trešdiena, 2009. gada 13. maijs

Panākumiem bagāta sezona!

ViA Debašu kluba panākumi 2008-2009. gada sezonā


Šajā sezonā Vidzemes Augstskolas Debašu klubs ir spēris krietnu soli uz priekšu un ir panākta kluba iesaiste gan latviešu, gan angļu valodas debašu turnīros. Ir izveidotas 3-4 pastāvīgas komandas, kas Latvijas mēroga turnīros spēj pretendēt uz pusfinālu. Arī tiesnešu korpuss ir ievērojami pastiprināts ar jaunām sejām, un normatīva N-1 izpilde šajā sezonā mums nav sagādājusi grūtības. Debašu klubs 2008./2009. sezonā ir piedalījies arī trijos starptautiska mēroga turnīros Viļņā, Tallinā un Rīgā.

Šī sezona ir aizvadīta ar pluss zīmi, kas vieš cerības, ka nākamgad būs vēl labāk.


ViA Debašu kluba 2008./2009. gada sezona skaitļos:


6 komentāri:

  1. Ja tā padomā, tad ņemot vērā mūsu ierobežotās finasnes ( piem. bankam ar to nav problemu), un to, ka TIKAI šogad sākam debatēt angliski, jāsaka ka mūsu DK izaugsem ir veina no straujākajām Lv, ja ne visstarujākā, par ko liels noplens pienākas līdzšinējam VIA DK " izlases" trenerim - Ērikam, kā arī visu pārējo debatētāju entuziasmam. Un pat ja šogad nav nācies tikt pie godalgotām 1. vietām vai labākajiem spīkeriem, un citreiz ir licies, ka mes nu neko vairs nemakm, kopējā aina ir ļoti pozitīva. Tas ir tā pat kā ar Latvijas hokeju, vienu brīdi liekas, ka nekas nav, bet kad paskatās kopsummā tad malači, galvenais ir kluba attīstība, un es uzskatu, ka uz pārējo klubu fona,(nu avrbūt ar izņēmumu zviedrus), mēs esam ļoti daudz ieguldījuši attīstībā, spiezot tieši uz jaunajiem, un izlīdzinošais faktors ir labs - VIA DK ir spēcīgs klubs, kuram ir viss nepieciešamais potenciāls augt, vajag tikai apņēmību, finanses un vēlmi attīstīties un dibināt kontaktus.
    ;)

    AtbildētDzēst
  2. Yup! mēs esam kruti, bet 1 lieta. būtībā 4 lietas. vajadzētu to tabulu palabot.
    1)REA 2008 pusfināls tāds nebija - uz reiz uz finālu tika 2 komandas.
    2)ViA 2008 pusfinālā bija 2 komandas.
    3)BA 2009 pusfinālā bija 1, nevis neviena komanda.
    4)LLU 2009 pusfinālā bija 3 komandas.

    ja ņem vērā šitos labojumus, tad kluba sniegums izskatās pat vēl labāks

    AtbildētDzēst
  3. Koments no manas puses. Šitas bija baigi ok, tik žēl ka beigu pusē nedaudz vairs nebija gribēšanas aktīvi iesaistīties no manas puses. Bet tas tā.
    Nākošgad pēc manām domām ir vairākas lietas, kas mums visiem kopā ir jādara.
    1)Jādebatē daudz un dikti, bet tas pats par sevi saprotams.
    2)Jāturpina normāli ieballēt, tas arī pats par sevi saprotams un mums arī nav uz to īpaši jāiespirngst, lai labi sanāktu tas.
    3)Jāpiesaista jaunie muldoņas, lai būtu tik pat un vēl vairāk, kā bija gada sākumā.
    4)Sponsori, jāsāk visiem kustināt savus orgānus uz kā sēžam, lai dabūtu kaut kādu naudu no uzņēmumiem etc. Tomēr būtu patīkami būt nedaudz neatkarīgākiem no ViaSA.
    5)Organizātoriskā struktūra, ir jāpaskaita plusiņi un mīnusiņi, ko mums dotu NVO vai kādas citas struktūras statuss. Vai mēs būtu brīvāki savu izpsausmju ziņā? Ko mēs iegūtu un ko mēs zaudētu.
    6)Sesiju organizētība, ir baigi forši, ka tika aizsākta prezentāciju štelle, tikai mēs to varētu mēģināt pacelt augstāk. Kādreiz sarunāt ar kādu pasniedzēju, kas atnāk un mums kaut ko pastāsta, tad uzrīkojam diskusiju un/vai debati.
    Pilnīgi noteikti, Valča, Andersons un vēl kāds pasniedzējs, gan jau būtu gatavi atnākt un padiskutēt ar studentiem.

    AtbildētDzēst
  4. Man patīk šitās idejas! it sevišķi tā [par pasniedzējiem. Runājot par NVO statustu....es, nez. tas vel ir diskutējams jautajums, bet naudunja bus jamegina izsist no kadiem biznesa cilvēkiem.

    AtbildētDzēst
  5. Tabulā pie ailītes pusfināli ir norādītās tās komandas, kas "palika" pusfinālā un netika finālā. Fināla komandas netiek atzīmētas pie pusfināla, lai nerastos pārrakstīšanās.

    Šodien ar Reini sēdējām Frančos un spriedelējām pie alus glāzes (maksāja tikai 50sant.), ka vajadzēti izbīdīt NVO statusu mūsu organizācijai. Reinis tieši tagad ņemās ar visām šitajām lietās, nešaubos, ka viņš paņems uz sevi un varam nopietni apsvērt šadu variantu :)

    Veiksmi! ;)

    AtbildētDzēst