trešdiena, 2009. gada 13. maijs

Relīze par Baltijas Čempionātu Tallinā part.1.

Sveiciens visiem debatētājiem!

Tātad, ka jau visi zin, mes 5 VIA DK (jeb VUAS DC :)) pārstāvji piektdien devāmies uz Tallinu, ņemt dalību Baltijas čempī. komandas bija VUAS A: Jānis, Reinis S. un VUAS B. Kārlis, Reinis B. un es šoreiz tiesāju. Īsumā sakot - līmenis, gan debatētāju, gan it sevišķi tiesnešu, ļoti augsts, un mūsējiem viegli negāja, Tallina superīga pilsēta, un atpūtāmies labi , mīnuss = ēdināšana dažreiz atstāja pārstegumu (1. gab. picas NAV! pusdienas), un igauņu uzpratne par to, kas ir "klubs" bieži vein atšķirās no Leišu un Letiņu izpratnes....bet kopumā ļoti labs turnīrs, un pieredze vienk. milzīga, atļaušos teikt, leilāka kā pēc Viļnas.

Šī ir relīze part.1. kuraa es aprakstīšu turnīra gaitu, neformālo daļu, un tiesāšanu...debatešanas stuff, uzrakstīs Jānis R. iekš part 2. (gaidam )

Tātad, kas piedalījās turnīrā - Baltiešu komandas, no SSE Riga, ViA DK, LU DK, Bankām, Mykolo romeros univ. (Viļņa) Talinas universitātes, Tartu universitātes, Viļņas universitates 9un gan jau no vel kadas iestades)kopā 20 komandas. Tiesāja riktīgs debašu zieds: CA Will Jones (Oxforda, Pasaules un Eiropas čempions)! Leela Koenig (Dānija (vai Somija) Pasaules čempione "Englis as secondary language), Rich Penny -Brits, kas pašlaik pārstāv helsinkus, arī ļoti respektabls debatētājs ar augstiem sasniegumiem, Daniel Grotzky - Vācija (ESL finālists ja nemaldos), Uve Polm - Igaunija, (laikam bija vel kads...no topiem), un protams arī katrs DK bija ar savu tiesnesi.

Tātad turnīrs ritēja samērā raiti, bez leilas kavēšanās, drīzāk bija steiga, kā dēļ nācās mums dzert alkaholu no kolas pudelēm vērpjot finālu, :). Viesnīc varēja būt labāka, bet krīze pazīst arī Igauņus... Runājot par neformālo, pirmais vakars noritēja klubā "BASO" Tallinas vecpilsētā....bet VIA DK, un Bankām pēc uzturēšanās BASO( kas īstenībā ir sava veida bārs),pie sirds vairāk gāja "Irish pub", kurā spēlēja ideāla dzīvā mūzika. Pēc tam sekoja ceļojums " tjolku un Mc donalds meklējumos" kā rezultātā atradām donaldu, un divas tjolkas, kuras negribeja nakt mums lidzi klubā, jo izrādās Tallinas krievietes neiet Igauņu klubos..tā vietā viņas aizgāja uz Juļkas ??? Dzimeni.... Ok. Nākamā diena izvērtās ļoti grūta un gara, jo bija agri jaceļas un pusdienas bija 1!!!! gab. picas....bet toties pēc ļoti saturiskāsm pusfināla un fināla debatēm, pārsteigums, ko bija sagatavojis Tallinas DK, biaj vienk. super - Vakariņas super švītīgā Restorānā Vertigo , 9 stāvā, ar terasi un superīgu skatu uz Tallinu....sapratām, ka tikai dēļ debatēm esam tik krutā vietā, un saskandinājām vairākus tostus.... un applaudējām uzvarētājiem - komandai "Robofish" tagada jau 2. kārtējiem Baltijas čempioniem, no Igaunijas. Latvijas fanu atbalstītā izlase Mārtiņš V. un Arvidas, diemžēl neuzvarēja, toties dabūja godpilnās labāko runātāju vietas!!! Lepojamies.

Otrā vakara pasākums , pēc tūres pa Tallinu, uzderot "Vana tallin", noslēdzās klubā " lovesexmoney", kas atgadinaja mazu, melnu urlu ūķi, ar reāli ritard DJ, kurš krutīja "kolbasu" (Orlovam patiktu) un sauca "You are so sexy...i want to pisss....Latvija, Lietuva, Estonija!!!!!!....), kas pēc free drinka, un vel dažiem dzērieniem (long ilend 25 kronas (1,50 ls!!!) sāka patikt visiem, un pasākums pārvērtās reiva pārtijā.....

Nākamajā dienā "atejot no lovesexmoney" VIA DK mierigi izsatigaja brīnišķīgo Tallinas vecplsētu, un devās mājās pa superīgajiem ESTI ceļiem, kuri iebraucot LV pārvērtās par Šlesera grāvjeim...tas, nu taa.


Kopsavilikums: Uz ESTI u LIth. fona LV, klubi ja neskaita SSE Riga, izskatījās pāris pakāpienus zemāk, priecā gan tas, ka tiki nedaudz pietrūka, lai mūsēji varētu pacīnīties pusfinālā. Runājot par tiesāšanau - tādu pieredzi kā tiesājot šo turnīru, nebūtu es guvis pat ja butu tiesājis 5 turnirus Lv, jo fakts, ka tu tiesā kopā ar Pasaules čempioniem, kuri dod superīgu feedback, un kuru izpartne par debatēm ir "top level", dod baigo pacēlumu. interesantu fišku bija izdomājuši CA, pēdējos divus raundus samainīties vietām ar musm " parsatjiem tiesnešiem", t.i. mēs dabūjām "chairot", vinji " wingot" - dažiem noveicās un dabūja būt cheiri divreiz pēc kārtas ( es arii - patika :). Īsāk sakot tiesāšanas ziņā massive experience....kā gāja debatētājiem, pastāstīs Jānis ;)

1 komentārs:

  1. sorry par gramatikas kļūdām visu dienu darbojos praksē ar lietvedību, un rakstība vairs nevedas :D

    AtbildētDzēst