trešdiena, 2009. gada 13. maijs

Tallinn IV 2009 Part2

Kritaps jau ietvaru jums ir izklāstījis, vēl piemetīšu dažas rozīnītes, kas visspilgtāk palika prātā. Vadīšos pēc pirms turnīra izveidotās aptaujas :)

* Kvalitāte - šajā turnīrā par kvalitatīvo izpildījumu nebija jāsūdzas nevienā komponentā (ēdināšanai nebija ne vainas, Kristaps šo tēmu uzver jūtīgāk nekā citi).

* Pieredze - Pieredze tika uzkrāta pamatīga gan debatētājiem, gan arī mūsu tiesnešu korpuss tika spēcīgi apgaismots. Kripidoss nu ir bijis krēsls, starptautiska līmeņa krēsls.

* Panākumi - Lai gan rezultāti šajā turnīrā nebija primārais, līdz iekļūšanai pusfinālā mūs šķīra nieka viena debate, kurā cerētā 1. vai 2. vieta pārvērtās 4. tādejādi liedzot VUAS iekļūt labāko 8 komandu skaitā. Saskandinot glāzes pēc turnīra tika uzsaukts tosts, par to, ka nākamgad noteikti VUAS cīnīsies pusfinālā starptautiskajos turnīros.

* Ballīte - Igaunija ir īpaša zeme gan ar savu arhitektūru un kultūru, gan arī brīvā laika izklaides paradumiem. Lai gan sākotnēji likās neierasti, tomēr ātri vien sapratām kas apkārt notiek. Igauņu aliņš garšo tāpat kā Cēsu :D izņemot kadiķu alu, kas mums galīgi negāja pie sirds. Klubi un mūzika tajos bija apmierinoša. Līdz Lietuvas turnīra vakara izklaižu kulminācijas līmenim netikām, bet abi vakari/naktis bija visnotaļ forši un jautri.

* Kārlis - Neskaitot mazu izgājienu kādus 30 metrus no stāvlaukuma, kur atradās mūsu mašīna, kad Kārlis izdomāja pie vienas iestādes slaidi izsliet roku Hitlera gaumē, starpgadījumi nebija. Tika nodegustētas vēl neapgūtas augstvērtīga raudzējuma buķetes.

Mūsu debašu kluba viena no tipiskākajām iezīmēm ir tā, ka bieži lielākā daļa kluba biedru nav apmierināta ar rezulūcijā. Tad nu jāsaka, ka Tallinā rezolūcijas bija atrastas un atlasītas katra gardēža gaumei :) Debatēt bija ļoti interesanti.
Tallin IV 2009 Rezolūcijas:
Round 1. THW go into Somalia to destroy the bases of pirates
Round 2. THW force fathers to take paternity leave
Round 3. THBT agents of the intelligence services may kill in order to maintain cover
Round 4. THW pay those with genetic disorders to undergo voluntary sterilization
Round 5. THW financially support national newspapers
Semi-final. THBT African states should expel the Catolic Church and any other organization that condemn the use of condoms (and steal all their cool shit)
Final. THW allow communities to vote to evict individuals guilty of anti-social behaviour.

Žēl, ka mūsu klubs nebija plašāk pārstāvēts. Ļoti pietrūka kluba biedri (tie kuri atsvešinājušies un arī tie kuri nē). Otrās dienas vakarā izskanēja labi tosti, cerams, ka tiem bija vairāk nekā tikai vārdu spēks. Lai nākamā sezona atness klubam izaugsmi! :)

3 komentāri:

  1. Nepārprast - ēdiens bija garšīgs , tikai par maz :D

    Rezolūcijas bija super, man it sevišķi patika 1. un 2. ... nu otraa vairak tapec, ka man sanaca to tiesāt top rooma, un debate izveidojas vienk. super :)

    AtbildētDzēst
  2. Par rokas izsliešanu. nebija mana vaina, ka tur bija sinagoga. Bet jā tika nogaršoti dažādi izsmalcināti dzērieni

    AtbildētDzēst
  3. Fināla rezolūcija veltīta Kārlim

    AtbildētDzēst