pirmdiena, 2009. gada 16. februāris

"Lielais Jānis" met izaicinājumu politiskā līmenī!

Ievērības cienīgu akciju šonedēļ nolēmis izvērst Jānis O. (mūsu sabiedrībā pazīstams kā Orlovs), kurš nolēmis iesaisīties cīņā par ViASA prezidenta amatu.

17. februārī plkst. 13:15 priekšvēlēšananu verbālājā cīņā varēsim viņu atbalstīt, jo tieši rīt viņš priekšvēlēšanu diskusijā atbildēs uz studentu jautājumiem, gluži tā pat kā to darīs Laura Žukovska (otra prezidenta kandidāte). Nav šaubu, ka Jānim ar debašu klubā iegūtajām prasmēm pietiks, lai uzvarētu priekšvēlēšanu diskusijās. Vai ar to būs gana, lai iegūtu vairākuma vēlētāju balsis Vidzemes Augstskolas studentu apvienības kopsapūlcē? To rādīs šonedēļ paradzētās prezidenta vēlēšanas.

Pašreizējā studetnu apvienības prezidente Kristīne Trautmane uzvaru nodrošināja ar 143 biedru atbalstu. Pagājušogad, lai vēlēšanas uzskatītu par notkušām bija nepieciešams piedalīties 213 VIASA biedriem, kas ir puse no visiem biedriem. Vēlēšanās piedalījās 276 ViASA biedri.

Katru gadu ar vien grūtāk ir sasniegt kvorumu, jo līdzdalībai ir tendence kristies. Baumo, ka šogad vēlēšanas tiks rīkotas elektroniski, kas šo tendeci varētu laust. Ņemot verā tendences, elektronisko balsošanu un studentu aktivitāti, šogad vienam no kandidātiem, lai iegūtu uzvaru, vajadzētu pietikt ar 170 balsīm. :) Lielā mērā vēlēšanu iznākumu noteiks arī tā saucamo swing voters izvēle un aktivitāte vēlēšanu dienā.

1 komentārs: