ceturtdiena, 2009. gada 9. aprīlis

Par Jelgavu, no Zemgales ziņām

Debašu turnīrā jelgavniecei – specbalva

Gaitis Grūtups 05.04.2009. 18:53 Izdrukāt
Nedēļas nogalē Jelgavā notikušais starpaugstskolu debašu turnīrs noslēdzies ar Rīgas Ekonomikas augstskolas studenšu Madaras Guļānes un Zanes Siliņas uzvaru. No jelgavniekiem vislabāk veicās patlaban Vidzemes augstskolā studējošajai Martai Engerei, kura saņēma speciālbalvu kā labākā opozīcijas pārstāve.

Prasmē debatēt sacentās pavisam 20 komandas (katrā pa diviem dalībniekiem), kas pārstāvēja LLU, Latvijas Universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ventspils augstskolu, Vidzemes augstskolu, Latvijas Banku augstskolu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Finālā izvirzījās divas Vidzemes augstskolas komandas (jelgavniece Marta Engere, cēsinieks Jānis Rukmanis un iecavnieks Reinis Sietiņš un preilēniete Elīna Pūdža), kā arī divas komandas no Rīgas Ekonomikas augstskolas - Mārtiņš Veiss, Jevgenijs Sadovskis, Madara Guļāne un Zane Siliņa (visi rīdzinieki), un augstāko atzinību ieguva M.Guļāne un Z.Siliņa, kura turklāt arī individuāli tika atzīta par labāko debatētāju.

«Viens otrs jau mūs negribēja vienā komandā likt, tomēr panācām savu,» pēc uzvaras smaidīgas sacīja Madara un Zane.
Jaunietes spriež, ka viņas pozitīvi iespaidojusi turnīra otrās dienas norises vieta - Jelgavas pils. Aiz biezajiem mūriem gan bijis pavēsi, tomēr LLU studentus varot apskaust, ka viņiem mācības notiek tik skaistā ēkā.

Līdzīgās domās bija arī vairāki citi finālisti. E.Pūdža piebilda, ka ir priecīga uzstāties augstskolas sienās, kur savulaik agronomos studējusi viņas māte.

Fināla debašu temats saistījās ar attieksmi pret pilsētā klaiņojošajiem dzīvniekiem. Savukārt pārējās piecās kārtās tika diskutēts par terorisma apkarošanu, pasaules bagāto valstu līdzcietību pret nabadzīgajām un citiem sociāliem un politiskiem jautājumiem.

Noslēgumā ar draudzīgu plaukstu klapēšanu pa soliem sacensību dalībnieki sirsnīgi pateicās turnīra organizētājiem LLU debašu klubam, ko vada Ekonomikas fakultātes otrkursnieks Mareks Rubīns.

1 komentārs: