pirmdiena, 2009. gada 14. decembris

ViA piedalās augsta līmeņa debašu seminārā

Svētdien, 13. decembrī Rīgas Ekonomikas augstskolā (REA) risinājās debašu seminārs, kuru vadīja pasaules čempions Vils Džons (Will Jones) un citi augsta līmeņa Britu parlamentāro debašu tiesneši un debatētāji.

Semināra vadītāji brīvā, neformālā gaisotnē dalījās savā pieredzē un sniedza ieteikumus „labai debatei”. Ar dažādu piemēru un situāciju analīzes palīdzību vadītāji skaidroja, kā rīkoties sarežģītās situācijās, piemēram, lai atgrieztu debati “pareizā” gultnē. Tika uzsvērta sadarbošanās, pieklājības, valodas un pārliecības nozīme debatēs. Vadītāji sniedza praktiskus padomus jautājumu, argumentu, kopsavilkumu un struktūras veidošanā, oponentu lietas interpretēšanā un atspēkošanā. Dalībnieki aktīvi uzdeva jautājumus un ieguva argumentētas un profesionālas atbildes par runas veidošanu un pasniegšanu.

Seminārā piedalījās debatētāji no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Banku augstskolas, REA . Vidzemes Augstskolas debašu klubu (ViA DK) pārstāvēja Dita Okmane un Elīna Kunga.

ViA DK saka lielu paldies REA debašu klubam un tā vadītājam par organizēšanu un aicinājumu piedalīties seminārā.

Prieks debatēt!
Dita, Elīna K. un ViA DK

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru