sestdiena, 2012. gada 15. septembris

Aizvadīta pirmā 2012/2013 debašu sesija



Sveiks, debašu draugs! 

Ar saukli: „DON’T HATE, COME DEBATE!”, aizvadītajā ceturtdienā atklājām pirmo debašu sesiju.

Smaidiem rotājot sejas par atkalredzēšanos, sesijas sākumā iepazināmies ar jaunajiem debatētājiem, kas šogad bija ieradušies īpaši kuplā skaitā. Esošie biedri dalījās ar debatēšanas pieredzi un ieguvumiem, bet jaunie tikmēr runāja par to, ko vēl tikai vēlētos iegūt. 

Jāpiebilst, ka nozīmīgākā tiešām ir vēlme mācīties un pilnveidoties. Par pieredzes iegūšanu parūpēsimies visi kopā – jau ViA DK rindās.

Pirmajā sesijā iepazināmies ne tikai viens ar otru, bet arī ar argumenta veidošanas pamatprincipiem. 

Prieks par jaunajiem aktīvistiem, kuri izvērta īpaši karstu diskusija par supervaroņiem. Meklējot visdažādākos argumentus, sākot ar supervaroņu vizuālo pievilcību un mašīnas esamību līdz pat piemītošajām superspējām, bija jāpārliecina pārējie par to, kurš tad īsti ir labāks – Supermens vai Betmens? 

Sesijas noslēgumā, arvien vairāk tuvinoties debašu formātam, veidojām argumentus divām rezolūcijām:
1.Valdība maksās gudriem cilvēkiem, lai viņiem būtu bērni;
2.Valdība ieviesīs obligātās sporta nodarbības augstskolās.

Vai arī Tev patīk argumentēt? Vai vēlies attīstīt savas publiskās uzstāšanās iemaņas? Vai priecātos par iespēju pavadīt laiku jautrā kompānijā? 

Ja kaut uz vienu no augstākminētajiem jautājumiem esi atbildējis ar „Jā”, nešaubies ne mirkli un pievienojies ViA DK. 

Droši nāc uz otro sesiju arī tad, ja Tev nesanāca būt pirmajā. Gaidīsim visus otrdien, 18.septembrī plkst. 18:35 C-ielā (auditorija tiks precizēta)!

Uz tikšanos nākamajā sesijā,
Tavs ViA DK!

3 komentāri:

  1. Pirmajā vingrinājumā cilvēki tik tiešām iedegās. Viedokļu sadursmes nebeidza sākties. Vispēr priecē ideju daudzveidība, vēl tikai spēcīgāku pamatojumu un tad viss aizies. :)

    Arti es tevi lūdu, ja saki tad līdz galam un kā pienākās. Tu rādi slikrtu piemēru, mētājoties ar nepamatotiem apgalvojumiem.

    Paldies Līgai par atskatu! :)

    AtbildētDzēst
  2. Garlaicīgs komentārs, Mārtiņ :D

    AtbildētDzēst