otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Sezonas atklāšana


Ir cilvēki, kas apgalvo, ka ar klusēšanu ilgi neizvilksi. Ir cilvēki, kas uzskata, ka svarīgi izkopt savas uzstāšanās iemaņas un argumentācijas prasmes. Tie ir cilvēki, kas debatē.

Vidzemes Augstskolas Debašu klubs atklāj jauno sezonu. Jau ceturtdien, 13. septembrī no plkst. 18.35 Cēsu ielas 305. auditorijā tiek gaidīti visi debatēt gribētāji uz iepazīšanās sesiju. Iepriekšēja pieredze debatēs nav būtiska, svarīgākais ir vēlme mācīties un pilnveidoties. Pirmajā nodarbībā iepazīsimies, kas ir debates, un spersim pirmos soļus argumentu veidošanā.

Šī semestra regulārie tikšanās laiki šobrīd plānoti otrdienu un ceturtdienu vakaros plkst. 18.35. Debašu sesijās varat sagaidīt teorētiskas un praktiskas nodarbības, kas palīdzēs attīstīt strukturētas un pārliecinošas runas iemaņas, kā arī argumentētu domāšanu. Debates plānotas gan latviešu, gan angļu valodā, bet par valodu zināšanām nav jāuztraucas – galvenie būs argumenti!

Visi interesenti, kas vēlas saprast, kas tad īsti ir parlamentārās debates, un kā tad tas izskatās no malas, ir aicināti 20. septembrī, 18.35 uz paraugdebati. (Par vietu vēl ziņosim.) Lai būtu interesantāk – ļausim jums pašiem izvēlēties debates rezolūciju jeb tēmu, par ko tiks debatēts. Savu izvēli vari izdarīt aptaujā, bloga labajā malā!
  1. Valdība atcels ierobežojumu, tirgot alkoholu naktīs.
  2. Valdība veiks narkotiku pārbaudes skolās
  3. Valdība aizliegs medijiem izmantot programmatūru, lai izmainītu cilvēku izskatu fotogrāfijās
  4. Valdība uzskata, ka studentiem par praksē padarīto būtu jāsaņem atalgojums
  5. Valdība uzskata, ka ir pienācis laiks homoseksuālam Disneja mīlas stāstam

Nu jau par patīkamu tradīciju būs kļuvis „Kick-off” debašu seminārs. Šogad – 6.-7. oktobris. Tajā pavisam lieliskā atmosfērā būs iespējams iemācīties debašu pamatprincipus, uzstāšanās, publiskās runas un argumentēšanas mākslu, kā arī piedalīties praktiskos vingrinājumos un iegūt viedus padomus no viedajiem un pieredzes bagātajiem Vidzemes Augstskolas Debašu kluba vecbiedriem. Un iepazīstināsim jūs ar ViA DK neformālo sesiju burvību. Neliels video atskats no pagājušā gada semināra: ŠEIT

Katrā ziņā – gaidām Tevi debašu kluba rindās! ;)

Kristīne un Mārtiņš un Artis


4 komentāri:

  1. Kādi komentāri par paraugdebatei piedāvātajām rezolūcijām? Kura interesantāka, kāpēc?

    AtbildētDzēst
  2. Pēdējā rezolūcija ir vienkārši Zoo. Par pēdējo! :)
    Ēriks

    AtbildētDzēst
  3. Šķiet, ka par pirmo varētu dabūt vislielāko auditorijas iesaisti. :D

    AtbildētDzēst
  4. Pirmā varētu veiksmīgi piesaistīt ierasti neaktīvāko studentu daļu (vīrieši, kas bieži dzer :))
    Runājot par aktivitāti, daudz studneti nāktu, tad ja justos piederīgi, kādai pusei un gribētu aizstāvēt savu viedokli - piem. tādi jautājumi varētu būt izglītības reforma, maksas augstākā izglītība, vai arī kaut kas tieši ViA iekšēji aktuāls.

    AtbildētDzēst