ceturtdiena, 2013. gada 14. marts

Šajā mācību gadā vienīgais britu parlamentāro debašu turnīrs latviešu valodā


Šajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 17. martam, Valmierā norisināsies ikgadējais Vidzemes Augstskolas Debašu turnīrs 2013. Šajā mācību gadā tas būs vienīgais britu parlamentāro debašu turnīrs, kurā debatēs ne tikai angļu, bet arī latviešu valodā. Dalību pieteikušas 20 komandas no sešiem Latvijas debašu klubiem. Savstarpējā sacensībā, katra komanda demonstrēs izpratni par dažādiem aktuāliem problēmjautājumiem. Gala rezultātā dalībnieku vidū tiks noskaidrots prasmīgākais debatētāju tandēms atsevišķi latviešu un angļu valodā.

Iepriekšējā gadā par Vidzemes Augstskolas Debašu turnīra uzvarētājiem kļuva Latvijas Universitātes pārstāvji. Konkurenci arī šogad viņiem sastādīs komandas no Rīgas Ekonomikas augstskolas, Latvijas Universitātes un atsevišķi arī Sociālo Zinātņu fakultātes, Rīgas Tehniskās universitātes un, protams, Vidzemes Augstskolas debašu klubiem. Ir vērojamas iepriecinošas tendences Latvijas debašu kustības izaugsmē, jo Rīgas Stradiņu universitātē veidojas debašu klubs, un tieši Vidzemes Augstskolas Debašu turnīrs 2013 viņiem būs pirmā īstā pieredze, debatējot britu parlamentārajā debašu formātā. Par korektu turnīra norisi un objektīvu savstarpējās sāncensības iznākumu gādās turnīra galvenais tiesnesis, starptautisku turnīru finālists un uzvarētājs Ņikita Pušnakovs un citi pieredzes bagāti tiesneši.

Turnīrs tiek organizēts, lai veicinātu Latvijas debašu kultūras attīstību. Savstarpējā konkurencē, ceļot kopējo debatētāju līmeni, pilnveidojot kritisko domāšanu un spēju patstāvīgi analizēt informāciju, kā arī novērtēt citu idejas. Mēs atbalstām atklātu diskusiju un aizspriedumu mazināšanu sabiedrībā. Pārfrāzējot - „Ar klusēšanu ilgi neizvilksi!”.

Vidzemes Augstskolas Debašu turnīrs ir ļoti gaidīts pasākums, kam ar lielu interesi seko līdzi ikviens Latvijas britu parlamentāro debašu draugs. Debašu tradīcijas Valmierā ir spējušas pierādīt savu vērtību no gada uz gadu. Šogad par neatsveramu palīdzību turnīra tapšanā ir jāpateicas: AS "SEB banka", SIA „Fazer Latvija”, AS „Cēsu Alus”, AS „Ādažu Čipsi”, apgādam „Jumava”, žurnālam „Ir”, pilsētas galerijai „Valleta”, Valmieras Tūrisma informācijas centram, Vidzemes Augstskolai un Vidzemes Augstskolas Studentu apvienībai.

 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru