otrdiena, 2009. gada 13. janvāris

es ar atļaušos nedaudz piesārņot šejieni.

diezgan interesanti notikumi šodien. okej, varu saprast cilvēku neapmierinātību ar to, ka ir sūdīgi, ar to, ka atlaiž no darba. varu saprast to, ka jaunizveidota partija vēlas sevi pareklamēt uz masu neapmierinātības rēķina, lietojot populistiskus saukļus, kas būtībā neko nemainītu. ko nevaru saprast ir tas, kāpēc jādemolē valsts īpašums. kā izrādās valstij trūkst naudas, lai uzturētu daudzus atlaisots cilvēkus, lai daudziem maksātu algas. kādā veidā kaut kā palīdzēs vēl lielāku zaudējumu radīšana? kāds tādā veidā domā, ka var ietekmēt valdības lēmumus vai tamlīdzīgi? ne jau no viņu kabatas kaut kas tur tiek atmaksāts, viņiem ir pajāt. ne jau ar "atlaist saeimu" var kaut ko panākt, bet ar "reformēt vēlēšanu likumu", "tagad par saeimu kunkstošos atsaldeņus informēt, ka viņi paši jau tikai viņus ievēlēja un par savām kļūdām jāatbild pašiem". nedaudz nenāktu par sliktu informēt cilvēkus, ka krīzi izraisīja ne jau saeima vai valdība(suprise suprise!!), bet gan tas ka cilvēki paņēma daudz kredītus un idiotiski tos tērējot stimulēja patēriņu un radīja ilūziju, ka valstī notiek ekonomikas attīstība. tad balstoties uz savu ilūziju pieprasīja milzīgas algas, jo ar savu kredītu patēriņu bija radījuši inflāciju. man kaut kā liekas, ka šiem cilvēkiem vajadzētu kaut kā drīzāk saprast, ka viņi paši sačakarēja situāciju valstī, nevis kāds mistisks ministrs vai kāds cits. viegli ir padirst istabā uz paklāja, saspraust tur sērkociņus un tad vainot mājas saimnieku, ka tas ielaidis istabā ezīti. par ko mājas saimnieku varētu vainot būtu tas, ka viņš dirsējam nesadeva pa ausi, tad, kad viņš sāka ķēzīt istabā. ļoti stilīgi protams ir tēlot norūpējušos par valsts ekonomiku un vienlaikus to graut, jo izdemolētās mentu mašīnas un izsistie logi kaut kā man liekas nepalīdzēs zemajām algām, tās pat panāks pretējo. šis būtu gadījums, kad Latvija varētu mācīties no austrumu kaimiņa demonstrāciju apspiešanā. omons(šeit var ievietot citas specvienības nosaukumu) ar stekiem, asaru gāzi, ūdens metēju tos kas demolē apspiest ar autobusiem prom, saskaitīt zuadējumus un izdalīt uz galviņām un likt samaksāt + cietumods. nav ko taisīt sūdus, ja zin kas par to var būt. līdz sāka demolēt viss ok - brīvi izpaust viedokli, pulcēties viss kārtībā. domāt ka kaut ko var panākt demolējot utt. un vēl nosaukt to par ceturto atmodu? tikai ar steku un represijām tādus ārstēt. valstij nav tiesību vērstes pret saviem pilsoņiem ar vardarbību, tā pat kā tautai(pareizāksakot dažiem atsaldētiem indivīdiem) nav tiesību vērsties pret valsti neleģitīmos veidos, ja vien valsts pamatīgi nepārkāpj pilsoņu tiesības(kas pašlaik kautkā nenotiek). žēl ka netika pielietotas adekvātas metodes, varbūt kaut ko iemācītos uz priekšdienām. ā un jā es esmu fašists, kas ir pret cilvēktiesībām un tamlīdzīgi, tas jau kaut kā sen ir noskaidrots.

8 komentāri:

  1. pie rakstu kultūras gan tev čalīt ir ko piestrādāt!

    AtbildētDzēst
  2. Šodienas notikumi patiešām pretrunīgi, tā pat kā arī ieraksts (tas ir labi, jo strīdīgās situācijas rosina diskusiju) :)

    Pirmkārt, šodienas notikumi liek uzdot jautājumu nedaudz augstākā, filozofiskā līmenī, proti, vai nepakļaušanās likumiem ir pilsoniskās sabiedrības sastāvdaļa? Pašreizējie notikumi šķiet, rāda, kā nē? Kā būs turpmāk -redzēsim!

    Otrkārt, vaininieku meklējot gan būšu kategorisks. Nevienu citu kā valdību (vairāk, gan iepriekšējo nevis pašreizējo) neatrodu. Indivīds, kā mēs zinām ir radījums, kas ir tendēts uz savu vēlmju apmierināšanu - jo vairāk jo labāk. Ja vien viņam neuzliek ierobežojumus, kredītus viņš ņems neskatoties ne uz ko. Ja es strādāju strojkā un saņemu 1000 ls un man ir tāda iespēja, protams, es ņemšu kredītu, jo es taču gribu savu BMW X5. Tieši šajā brīdi ir valstij jāsaprot pie kā var novest šāda nekontrolēta kredītu politika un ir jāiejaucas ar kontroli. Tas pats attiecas arī uz algu palielinājumu valsts sektorā un valsts uzkrājumu neesamību.

    Un visbeidzot, cerams, ka likumu neievērošana neatstās lielāku ietekmi kā tradicionālo vērtību piekopšana.

    AtbildētDzēst
  3. Piekrītu ērikam, ka šoreiz indivīdi (un es šoreiz neruanju par tiem sumpurņiem kas demolēja doma laukumu)nav tā vainīgākā puse, jo ja labi atceramies,tieši Kalvītis ar saviem "treknajeim gadiem" un Šlesers ar "gāzi grīdā" bija tie varoņi, kas aicināja tautu tērēt, neirobežoja banku alkatību, kā arī pilnīgi neapdomīgi izšķērdēja valsts ienākumus, neko neuzkrājot.
    Bet visā pārējā es Tev Kārli peikrītu- tie urlu suņi, kas vakar demolēja Rīgu ir pelnījuši cietumsodu!
    P.S. Ceru, ka ne tauta, ne Zatlers (Dievs dod tam vīrelim mugurkaulu)ne tām pati nelaimīgā saeima vai jebkāda cita autoritāte, nepieļaus Godmaņa karstgalvīgos paziņojumus par pulcēšanās brīvības ierobežošanu Vecrīgā, jo šāds paziņojusm būtībā ir pret Satversmi.

    AtbildētDzēst
  4. Man liekas, ka indivīdi un sabiedrība kopumā ir gan vainīga pie tā, kas notiek. Ne jau paši valdības pārstāvji sevi ievēlēja parlamentā, ne jau pats parlaments negāja uz referendumiem. Bet gan neatsaucīga un neieinteresētā sabiedrība. Es iegāju paskatīties, kādi ir šībrīža politisko partiju reitingi, un mans šoks bija tiešām liels, jo neskatoties uz to, ka tagad jau par modes lietu ir palicis pieprasīt Saeimes atlaišanu, kas nozīmē, ka būtu jātaisa jaunas vēlēšanas, pilsoņu, kas vispār nebalsotu ir ap 20%, un vēl apmēram trešadaļa nemaz nezin par ko balsot. Tā kopumā ir stabila puse no visiem pilsoņiem. Vot šeit ir problēma, un, manuprāt, kamēr sabiedrība neiesaistīsies aktīvi politikā, nesāks domāt, ko grib reāli no valsts sagaidīt un ko grib redzēt valdošajā koalīcijā, nekas politiskajā dzīvē nemainīsies.

    Un šādi izgājieni, kas notika vakar, manuprāt, būtu jāsoda visaugstākajā mērā, šādus izgājienus un zaimošanu nedrīkst vairs pieļaut.

    AtbildētDzēst
  5. Es domāju, ka šis pasākums un arī citi pērnā gada bezjēdzīgie pulcēšanās pasākumi pie Saeimas, pierāda tikai un vienīgi to, ka vienīgais risinājums ir aizliegt pulcēšanos Vecrīgā.
    Jūs teiksiet, ka tas ir pret demokrātiskām vērtībām, pret Satversmi, pret cilvēktiesībām, es teikšu- PAJĀT!!! Pavisam noteikti uzskatu, ka valstij šādā laikā ir tiesības apspiest dažu jefiņu brīvību kopējās sabiedrības labā!
    Uzskatu, ka par notikušo reālu cietumsodu vajadzētu piemērot visiem, kuri piedalījās "Saeimas ieņemšanā", bet vislielāko atbildību nepieciešams uzņemties mūsu "dārgajam" Pabrika kungam un "cienītajam" Štokenbergam- kā gan var aicināt cilvēkus gāzt Saeimu, rīkot protesta akcijas, brīdī, kad valsts ir ekonomiskās krīzes situācijā?!
    Un vēl viens jautājums- kā gan šie "augsti godātie" kungi var atļauties aicināt atlaist Saeimu, ja paši joprojām ir deputāti un saņem deputāta algas- hey, varoņi, varbūt vajadzēja sākt ar to, ka "miermīlīgās" protesta akcijas rīkotāji noliktu savus deputāta mandātus?
    Protams, šeit arī ir akmens IeM dārziņā, jo pirms jau bija paredzems, ka šis pasākums varētu izvērsties tā kā viņš izvērtās.
    Ceru, ka Latvijas sabiedrībai pietiks veselā saprāta, lai neatdotu savu balsi par jauno populistu grupiņu ar diviem demagogiem priekšgalā!

    AtbildētDzēst
  6. paldies Tev Reini, ka pateici daudz ko no tā, ko varbūt gribēju pats, bet nepetika prāta spēju un daiļrunības. vienīgi piebildīšu, ka man šodien apokaliptisku smaidu piebiedēja reklāma par SMS Credit. kur beigās 2 sekunžu ātrā vervelējumā nober, ka jāaizņemas atbildīgi un stuff. man tiešām sāk likties, ka prasās pēc cenzūras medijos, un pēc sišanas pa pirkstiem banku žīdiem.

    AtbildētDzēst
  7. Nu šitā problēma ar kredītu "pohmeli" ir visā pasaulē. Amerikā jau kādu laiku starpbanku vidē cirkulē apzīmējus "liar loans", jeb aizdosim naudu visiem, pat tiem kam nav reāla seguma. Ja pat kapitālisma citade AS un V krita kārdinājumā un deva visiem nevienu nepieskatot, tad ko var gribēt no mūsu sūnu ciema.
    Protams var saprast arī sūnu ciema valdes nostāju par kreditēšanas bremzēšanu, tač nodokļi paši gāžās iekšā, ko veiksmīgi izsaimniekot.

    AtbildētDzēst