otrdiena, 2009. gada 3. februāris

Kopiena

Sestdien ViA debašu klubam bija iespēja doties uz semināru, kas notika, Rīgā, Latvijas Universitātē. Semināra saturu Jūs droši vien uzzināsiet kādā tuvākajā debašu sesijā, bet ir lietas, kuras stāstot, neuztvert. Pat īpaši necentīšos, bet vienu lietu tomēr prasās akcentēt.

Ir pāris reizes, kad nav īpaši motiviācijas kaut ko darīt un ieguldīt tur, kur neredzi ātru ieguvumu pretī. Tomēr vēlāk izrādās, ka tieši tur, kur Tev šķiet, ka Tu vismazāk iegūsi īstermiņā, ilgtermiņa ieguvums ir neatsverams. Un no debašu kluba ir pārāk daudz ieguvumu, lai Tu tā vienkārši visam atmestu ar roku. Es šeit nerunāju par analītisku domāšānu, kas ir nepieciešama īpaši lativiešiem, vai zināšanām, ko iegūst no debašu sesijām. Bet par to, kas ir ap debatēm un tiem, kas tās padara ne tikai par zināšanām, bet par dzīves veidu.

Es ar to gribēju pateikt, lai Jūs izbaudiet jebkuru iespēju, ko Jums sniedz debašu kustība, ne tikai kluba iekšienē (sesijās un neformālos pasākumos) , bet gan daudz plāšākā mēroga. Tā ir iespēja ne tikai gūt pozītīvas mirkļa emocijas, bet arī iegūt kaut ko, kas paliek uz daudz ilgāku laiku. Iepējams, ka izklausās pārāk abstrakti, bet liekas, ka tā jābūt! :)

1 komentārs:

  1. Es jau biju nolēmis braukt, bet tas bija līdz brīdim, kad tiku pie lieliskās gripas, kas nu tiešām nebija manos plānos.

    Reāli žēl ka netiku uz to pasākumu

    AtbildētDzēst