pirmdiena, 2009. gada 26. oktobris

Cilvēki debašu klubā







Jānis Segliņš - Debašu kluba šā brīža līdz-vadītājs. Debašu klubā ar pārtraukumiem darbojas nu jau ilgāku laiku. Apmeklē gan latviešu, gan angļu sesijas un piedalījies arī vairākos turnīros. Debatēs saista cilvēki un uzstāšanās prasmes izkopšana, kā arī azarts un konkurences gars. Jānis atzīst, ka viena no laba debatētāja īpašībām ir spēja debatēt par jebkuru rezolūciju, ko viņš debašu klubā arī cer iemācīties.



Mārtiņš Kreilis - Līdz-vadītājs. Par šo debatētāju šeit nav informācijas, jo viņš gada laikā nespēj par sevi uzrakstīt vismaz 3 teikumus un izvēlēties bildi blogam :(








Kristīne Čukure - Vēl viens cilvēks, kuru 1.kursā debatēs ievilka Kunga. Un, lai vai kā mēģināja no tām tikt ārā, nekādīgi neizdevās. Un labi vien ir. Debates lieliski iemācījušas paskatīties uz jebkuru lietu vismaz no diviem skatupunktiem. Debates ir lielisks izaicinājums sev - spēcīgi argumenti, saistoši piemēri un ātra reakcija ir lietas, kur var tikai augt un augt. Un debates jau nav tikai par debatēšanu - tam "plusā" ir arī lieliska kompānija.
Brīvajā laikā guļ, ēd, bauda labu humoru, nekreņķējas par sīkumiem un visādi citādi bauda dzīvi.

Artis Spertāls -  ViADK pievienojies un debatēt sācis 2011. gadā, uz debatēm atnācis tikai tāpēc, ka sekojis vienai skaistai meitenei. Bet debatēšanas process tā iepaticies, ka šobrīd aktīvi piedalās 99% ar debatēm saistītajos procesos. Pats par sevi uzskata, ka ir baigi interesanta personība, kuru, diemžēl, kā likums, visos debašu turnīros aktīvi apdala tiesnešu kolēģija. Futbola fanāts, mīl arī komunikāciju, politiku un bāzt degunu, kur nevajag, Patiess čalis, kas 99% gadījumu pateiks to, ko domā pats un arī visi.





Inese Boša
- Debates apmeklē pirmo gadu, tādēļ var teikt, ka šajā jomā ir pavisam zaļa, toties gatava mācīties, progresēt un pierādīt sevi.
Brīvajā laikā pāris reizes ir pieķerta improvizējam ViaGarā un šad tad spēlējot basketbolu un volejbolu.
Izpalīdzīga, īpašu atsaucību izrāda apmaiņā pret šokolādi vai daudz šokolādes.







Rihards Vosulis-Grigulis - ViADK pievienojies 2011. gadā. Debatēs piesaista iespēja izteikt visu, kas uz mēles, kā arī mazliet ieriebt citiem. Ļoti atraktīvs un komunikabls cilvēks ar labu humora izjūtu. Ēd visu, kas nav piesiets un nekustās. Brīvajā laikā aizraujas ar nekā nedarīšanu.
















Una Ozoliņa - Debates apmeklē pirmo gadu, tomēr savu viedokli paust jautrā un saprotošā kompānijā ir paticis vienmēr. Debašu klubam pievienojusies, lai uzlabotu spējas brīvi uzstāties un ātri reaģētu uz citu komentāriem - nākotnes profesijā noderēs! Brīvajā laikā balsi trenē arī korī "Skan". Ļoti patīk pārmaiņas un neparedzamas lietas - lai dzīve interesantāka..







 
Jevgēņijs Klimanovičs - Debatēt sācis šogad, orģināli dzimis Daugavpilī bet debašu dēļ tagad dzīvo Valmierā, studē komunikāciju, patīk viss, kas ir radošs.






Anita Savicka - Debašu rituālu ceturtdienas vakaros aizsākusi 2011. gadā.
Debatēšanu uztver kā labu veidu improvizēšanas un publiskās runas prasmju uzlabošanai
un galu galā arī, lai padebatētu par lietām, kuras īsti nesaprot, bet nākotnē cer izprast labāk. .
Vairāk klausās nekā runā, pārsvarā, jo slinkums, bet dažreiz, jo citi tādi interesanti.
Brīvais laiks? Padzied, padejo un vēl šo to padara,
un ja tiek pie bumbas un vārtiem arī nedaudz pabumbo.


Evija Pastare - Evija sāka apmeklēt debates 2010. gada septembrī, lai turpinātu jau vidusskolā aizsākto. Pirmajā gadā debates neapmeklēja īpaši regulāri, tomēr šogad uz debatēm nāk, kad vien ir laiks un vēlēšanās, kas šogad ir krietni vien palielinājusies. Evija debates neapmeklē, lai ar kādu sacenstos par vietām, bet gan lai iemācītos loģiski strukturēt savu sakāmo un argumentēti paustu viedokli, kā arī prastu uzstāties auditorijas priekšā. ViA DK priekš viņas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ ir vērts palikt un studēt Valmierā.






Edmunds Jansons - Debašu kluba biedru pulkā no 2010.gada rudens. Periodiski aktīvi apmeklē sesijas, reizumis iepauzē, tomēr nākotnē cer to labot.. Līdz šim turnīros angliski debatējis divreiz biežāk kā latviski.
Par galveno motivāciju debatēt uzskata iegūstamās neatsveramās prasmes brīvi izteikties jebkādas auditorijas priekšā.
Interesējas par ģeopolitiku, sabiedriskajām attiecībām.Brīvajā brīdī aizraujas ar ziemas sporta veidiem.


Ivo Skanstiņš - debates iepazinis salīdzinoši nesen, pievienojoties 2011. gadā, bet izcīnījis arī tā paša gada LU Ziemassvētku kausu. Pievienojies debatēm, lai uzlabotu publisko runu, rezultātā debates kļuva par sava veida hobiju.
Kaut gan Ivo vairs nemācās ViA, tomēr uz kopīgiem pasākumiem cenšas ierasties un arī dažs labs turnīrs neiet secen.




Līga Bērzkalne -  uz debatēm pirmo reizi atnāca, jo tika "ievilkta", taču turpina aktīvi nākt uz debašu sesijām, jo vēlas uzlabot savas prasmes publiski uzstāties, kā arī iemācīties debatēt par rezolūcijām kurās personiskais viedoklis ir pretējs iedalītajai debates pozīcijai. Ārpus akadēmiskā procesa un debatēm brīvajā laikā bauda studentes dzīvi uz visiem 100%.







Aldis Priedeslaipa - nav informācijas, jo nevar mēneša laikā par sevi uzrakstīt vismaz 3 teikumus :(







































Bijušie dalībnieki.

Jānis Rubulis
Normunds Mihailovs
Elīna Pūdža
Elīna Kunga
Reinis Sietiņš
Kārlis Nīlanders
Dace Ločmele
Dita Okmane
Reinis Bajors
Toms Žagars
Jānis Orlovs
Kristīne Savoņi
Marta Engere
Zane Kravale
Laura Zatlere
Annija Beļicka
Elīna Kičova
Krista Mierkalne
Ritvars Carevs
Māra Āriņa
Austra Jāvalde
Sanda Aleknaviča
Kristaps Ročāns
Ēriks Ajausks
Jānis Rukmanis

Prieks par cilvēkiem, kuri aktīvi turpina nākt uz debašu sesijām. Žēl, ka daži cilvēki no mums ir "atvešinājušies", bet ceru, ka arī viņi vēl kādreiz pie mums atnāks vai arī pateiks, kā mes viņus aizbaidījām, lai nākotnē mēs izvairītos no šādām kļūdām!


 


8 komentāri:

  1. Kaut kas šeit pietrūkst!
    Reinis Sietiņš - esošais ViA DK vadītājs,
    Trīs Līvas nu jau aboslventes (pagājšgad vēl bija aktīvas), kā arī no vecākiem ViA DK personāžiem es atceros arī Jāni Birznieku

    (Sorry, ja es vēl kādu esmu aizmirsis)
    P.S. Austra izrādīja lielu interesi par angļu sesijām, tiki problēma, ka tās ir pirmdienās

    P.S.2 Kuras tad ir manas mega vēlmes? :) (gan jau ka bija, tikai nevaru atcereties )

    AtbildētDzēst
  2. Turpinot Kristapa domu:

    Reinis Sietiņš - esošais ViA DK vadītājs. Šogad apmeklē debašu sesijas biežāk par citiem, bet nav slinkojis arī iepriekšējos gados. Guvis ievērojamus rezultātus dažādos turnīros, taču nozīmīgākais sasniegums - 2007./2008.g. LPDK čempions. Vienmēr gatavs palīdzēt ar labām idejām kā arī ar konstruktīvu un pamatotu kritiku.

    AtbildētDzēst
  3. Tiešām nebiju iedomājies, ka kādam jau sāka likties, ka debates pametīšu. Nekādā gadījumā, latviešu sesijas bija, ir un būs mana prioritāšu saraksta augšējā pusē.

    AtbildētDzēst
  4. Atzīstos, ka esmu vaiīgs tajā, ka neesmu pieminējis Līvas. Šeit varu teikt, ka Līva Jēgere debašu klubā darbojās aptuveni gadu. Pirms aizbrauca uz studijām Zviedrijā kopā ar Līvu Dāvidsoni iekļuva Jelgavas turnīra pusfinālā, kas arī ir augstākais sasniegums. Līva Mora debatēja nedaudz vairāk kā gadu, kura laikā piedalījās Latvijas mēroga turnīros - gan latviešu, gan angļu valodā.

    Kristap - Tavas iegribas bieži vien ir pārāk lielas attiecībā uz ViA DK attīstību, jo jāsaprot, ka ar ierobežotiem resursiem nav iespējams izbraukāt uz visiem starptautiskajiem turnīriem.

    AtbildētDzēst
  5. Es no savas puses varu teikt, ka jūs nekādi neesat mani aizbiedējuši, bet saspringtais lekciju grafiks, darbs un prakses iziešana + vēl pāris aktivitātes dara savu :)
    Bet tas nemaina, ka turu īkšķus par jums katrā turnīrā, lai gan tāpat zinu, ka ViADK ir pats labākais (+ arī labākā brīvā laika pavadīšanas iespēja augstskolā)

    AtbildētDzēst
  6. Nu nav jau tā ka sabiedējāt, bet es šogad ieguvu to, ko vēlējos, iepazinu debates struktūru, argumentu veidošanu utt., un pašlaik man pilnīgi pietiek ar to. :)
    Bet, lai Jums veicas, vēlu veiksmi turpmākajos debašu turnīros. ;)

    AtbildētDzēst
  7. Lasot šo rakstu mēdzu klausīties Barbras Streisandas dziesmu The Way We Were.

    AtbildētDzēst