otrdiena, 2015. gada 21. aprīlis

Debatēs par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā


Turpinot Valsts aizsardzības koncepcijas (VAK) izstrādi, 22. aprīlī plkst. 16.00 Valmierā, Vidzemes Augstskolā (ViA) Cēsu ielā 4 norisināsies diskusija, kuras mērķis ir pārrunāt jauniešu iespējas un motivāciju iesaistīties valsts aizsardzības nodrošināšanā. Tajā piedalīsies aizsardzības nozares amatpersonas, kā arī Jaunsardzes instruktori un Zemessardzes pārstāvji, diskusija ir atvērta visiem interesentiem, tiks nodrošināta arī tiešraide internetā. Debates rīko Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju un Debašu centru, kā arī ViA Debašu klubu. Moderatora lomā iejutīsies starptautisko attiecību eksperts un Vidzemes Augstskolas docētājs Jānis Kapustāns.


Diskusija sniegs ieskatu par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā, par faktoriem, kas mudina vai, gluži pretēji, attur iesaistīties valsts aizsardzībā. Tāpat tiks apzināts jauniešu vērtējums, vai ir nepieciešamas perspektīvā kādas izmaiņas, lai jaunieši aktīvāk iesaistītos Jaunsardzē, Zemessardzē un NBS.

Aizsardzības ministrija ir uzsākusi darbu pie jaunās VAK izstrādes un organizē vairākas publiskās diskusijas, kuru mērķis ir koncepcijā ietvert sabiedrības viedokli par valsts aizsardzības jautājumiem un vienlaikus sniegt sabiedrībai plašāku ieskatu valsts aizsardzības jautājumos. Diskusiju laikā izteiktās idejas un priekšlikumi tiks izmantoti jaunās VAK redakcijas veidošanai, lai veicinātu tās izstrādes kvalitāti.

Saskaņā ar Nacionālās drošības likumu, katra sasaukuma Saeima līdz sava otrā darbības gada 1. oktobrim apstiprina jaunu VAK, tādēļ paredzēts, ka jaunā koncepcija tiks izstrādāta līdz šī gada rudenim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru