otrdiena, 2015. gada 21. aprīlis

Vidzeme Open 2015 piedalīsies komandas no septiņām valstīm

No 25. līdz 26. aprīlim, Valmierā notiks ikgadējais Vidzemes Augstskolas Debašu kluba rīkotais debašu turnīrs „Vidzeme Open 2015”. Tas būs līdz šim lielākais debašu turnīrs Vidzemes Augstskolā, kurā piedalīsies vairāk nekā 80 debatētāji un debašu tiesneši. Dalību pieteikušas komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Nīderlandes un Turcijas.

Divas dienas jauniešu komandas savstarpēji debatēs piecos priekšsacīkšu riņķos, lai krātu punktus un cīnītos par vietu pusfinālā. Četras spēcīgākās komandas tiksies lielajā finālā svētdien plkst. 16.30.

Pērn pirmo reizi Vidzemes Augstskolas Debašu turnīrā piedalījās komandas no ārzemēm. Toreiz turnīrā triumfēja Tartu Universitātes komanda. Šogad „Vidzeme Open 2015” ir vienas no vērienīgākajām debašu sacensībām Latvijā un pēdējais Latvijas debašu čempionāta posms. Turnīrā tiks noskaidrotas arī čempionāta kopvērtējuma labākās komandas un runātāji.

Debašu sacensības pārraudzīs ļoti pieredzējusi galveno tiesnešu komanda. Harišs Natarajans pirms trim gadiem kļuva par Eiropas debašu čempionu, savukārt kā tiesnesis Natarjans ir piedalījies prestižajos Kembridžas un Oksfordas debašu turnīros. Tikmēr otrs galvenais tiesnesis Gustavs Lundgrēns ir pagājušā gada Pasaules debašu čempionāta finālists.

Vidzemes Augstskolas debašu turnīru atbalsta Latvijas Debašu asociācija „QUO tu domā?”, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvija, „SEB banka”, Valmieras pilsētas pašvaldība un tūrisma informācijas centrs. Kā arī „Red Bull”, „Rāmkalni”, „Aldaris”, „Artifex plus”, „Valmiermuižas alus darīta”, Vidzemes Augstskolas un Vidzemes Augstskolas Studentu apvienība.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru