sestdiena, 2014. gada 27. decembris

Atskats uz 16. SSE Riga IV

Ir Decembris, Ziemassvētku laiks, bet noteikti visi no jums jau ir pārēdušies piparkūkas, pīrāgus, šķiņķus un citus labumus, kurus kojās retāk sanāk redzēt, tik daudz, ka to vien vēlaties kā atgāzties savā gultā vai krēslā, un palasīt kā klājas Vidzemes Augstskolas Debašu klubam.
Šo, manu pieņēmumu, apliecina arī tas, cik liela statistika ir Riharda iesūtītajam rakstam par to, kā komandai GrusHards gāja Polijā.



Tātad, kamēr Rihards un Kristaps cīnījās par punktiem Varšavā (šis varētu būt jauns kodneims dzeršanai), vairums ViADK pārstāvju mēroja aptuveni 6 reizes īsāku attālumu, lai arī piedalītos citā turnīrā - jau ikgadējā SSE Riga turnīrā, kurš šogad, tāpat kā citi ierastie, lielākie turnīri, šogad bija daļa no Latvijas Debašu Asociācijas (Quo Tu domā) organizētā Latvijas Debašu Čempionāta. Čau, Mārtiņ Kreili!


Kopumā ažiotāža ap šo turnīru bija lielāka nekā ierasti - turnīram bija pat pagara waiting liste, kas ir neierasti, jo turnīra komandu caps jeb limits bija 72. Beigu beigās, protams, daži pazuda tulkojumā, un turnīru pirmajā dienā sāka, ja nemaldos, 60 komandas. Otrajā dienā skaits bija nokritis līdz aptuveni 50 :) Ja nemaldos, 48. Starp šīm 60 komandām bija arī 3,5 ViADK komandas - Vidzeme A, Lauras un Elīzas veidolā, Vidzeme B - Armands un Nauris, Vidzeme C - Modrīte un Vidaga. Kā arī Vidzeme Aplha | Perspektīva - manis un random čaļa vārdā Ivars, no debašu kluba Perspektīva veidolā. Skumjākais ir tas, ka komandas nosaukumam bija jābūt Vidzeme Alpha, nevis Aplha, bet nu, tā nu mēs visu turnīru pavadījām Aplhas nosaukumā.

Tāpat ViADK pārstāvēja arī 2,5 tiesneši - Unas Ozoliņas, Kristapa Ročāna, un Mārtiņa Kreiļa izskatā.
Kreilis gan otru dienu īsti nepiedzīvoja, tāpēc teikšu ka mums bija 2,5 tiesneši.
Arī par Ročānu varēs drīz teikt 0,5, jo šamējais drīz izskatīsies kā Rukmanis, jeb riktīgi notievējis :)

Kopumā turnīrs bija jau ierastajā SSE Riga stilā - viss bija gana - sākot ar sponsoru sagādātajām končām, beidzot ar lielām nokavēšanām. Protams, tagad jau es tikai mazliet piesienos, jo visi šādi pasākumi sākas ar nokavēšanos, vienīgi liekas mazliet bezjēdzīgi taisīt speciālu reģistrāciju un tad stundu pēc tam, kad sākas turnīrs iet cauri visām komandām un čekot kas ir ieradies, un kas ne :P
Pārējais viss gan bija labi - gan papīrs, gan pildspalvas, gan ēdiens, gan dzēriens utt. Malači, orgi!
P.S. Patiess prieks ka šoreiz nebija ierasto SSE Riga pelmeņu. Brīdī, kad atstiepa apšaubāma paskata katlus otrajā dienā, likās jau "Nu jā, ēdīsim pelmeņus", bet izrādās bija makaroni ar gaļu - kas, viennozīmīgi, ir daudz daudz labāk nekā pelmeņi. Ja šo lasa kāds no SSE Riga - NEVAJAG PELMEŅUS, OK!!? NEVAJAG! Kaut ko citu vajag!!


Rezolūcijas šoreiz nedaudz pārsteidza ar daudz infoslaidiem, bet tās šoreiz bija sekojošas:
R1: THW not allow skilled workers to migrate to the EU from the developing world
R2: THW require all film companies to practice socially representative film making
R3: THBT US citizens should select Option B i.e. they should vote to publicly subject the kidnapped officials to enhanced interrogation techniques
R5: THBT the Baltic states should ban Russian state-backed TV channels
QF: THS African Americans who choose to violently protest in response to police brutality
SF/ NF: THBT universities and student groups should not ban speakers with offensive political views
GF: THBT education systems should indoctrinate children to believe they are personally culpable for the death and suffering in the developing world

Latviešiem ir tāds teiciens ka ja neko labu nevar pateikt, tad labāk neteikt neko, tāpēc par ViADK rezultātiem neteikšu neko.

Ok, tas bija neliels joks. Bet nu kopumā īsti lepoties mums nav ar ko. Protams, konkurence bija liela, turnīrā bija ĻOTI daudz ĻOTI spēcīgu komandu, tomēr visām komandām par pāris punktiņiem vairāk vajadzēja savākt. Vismaz tādas būtu manas ekspektācijas.
Visaugstāk no ViADK ierindojās puskomanda jebšu es ar Ivaru, kopā savācot 6 no 15 punktiem (vajadzēja būt vēl +1-3, bet nu kā tad bez subjektīviem tiesnešiem?), pēc tam ar 5 - Nauris ar Armandu (kuru kontā tikai 4 raundi, un uz otro dienu neierašanās dēļ gar degunu palaists Novice Pusfināls vai Fināls (respektīvi viņi būtu tikuši tālāk pat ar 4 raundos iegūtiem punktiem).
Par to arī vislielākā "škrobe". Vidzeme A un Vidzeme C ieguva abas pa 3 punktiem.









Kopumā, kā jau pēc katra turnīra, ir viela pārdomām. Šoreiz vairāk jācenšas būs fokusēties uz debatētāju individuālo izaugsmi, jo tā, šķiet, pieklibo. Debašu izpratne un viss pārējais ir labi.
Tāpat arī nāksies spēcīgi piedomāt pie tā, kā jaunajā semestrī piesaistīt papildus cilvēkus DK, jo provizoriski diezgan daudzi no esošajiem debatētājiem brauks Erasmusā.

Protams, varam domāt arī par to vai vajag iegādāties tādus pašus tērpus kā čaļiem pirmspēdējā bildē! Jo, lai gan debatēt viņi pārāk labi nedebatēja, uzmanību pievērsa sev ļoti :)
Tāpat jāmācās arī ballēt, lai otrās dienas nekļūst par "tukšajām", jebšu īsti nav smuki par brīvu aizbraukt uz divu dienu turnīru, un beigās neierasties uz otru dienu, kas skaitās kā puse no turnīra :)

To novēl arī ViADK vecbiedrs Reinis Sietiņš: "Otrā dienā uz lielāko turnīru Baltijā obligāti vajag ierasties. Mācieties ballēt, mazie."



Visas turnīra bildes var atrast šeit.
Turnīra FB events (lai izstalkotu kādu smuku meiteni/čali, ko satiki turnīrā, šeit.

1 komentārs:

  1. Sveiki,

    Tīri labs apraksts, bet kur var redzēt lineup. Kā arī, pievienojos pie kauninātājiem, par to, ka neieradāties uz otro dienu. Fuu

    AtbildētDzēst