sestdiena, 2014. gada 13. decembris

ViA DK 9.dzimšanas diena

Vēl pavisam nesen, 29.novembrī, ViA DK atzīmēja savu 9.dzimšanas dienu. Ievērojot iedibinātās tradīcijas, ko turam augstā vērtē, norisinājās sadraudzības turnīrs, bet vakarā leģendāra ballīte ViA DK stilā.

Dienas laikā debašu kluba biedri un kupls skaits Alumni, kuriem sirdī joprojām ir debašu māksla, piedalījās trīs raundu sadraudzības turnīrā. Viņus vērtēja vienreizēja tiesnešu kolēģija, ko šajā gadā veidoja ViA rektors Gatis Krūmiņš, Komunikācijas un mediju virziena direktore Agnese Karaseva, Tūrisma virziena direktors Ilgvars Ābols un Inženierzinātņu studiju virziena un Informācijas tehnoloģiju studiju virziena direktore Ginta Majore.

Godājamā tiesnešu kolēģija nāca klajā ar aizraujošajām rezolūcijām, no kurām izdebatējām trīs:
  1. Šī valdība atjaunos obligāto militāro dienestu un ieviesīs kara katedru augstskolās (arī sievietēm)
  2. Šī valdība (kā Vidzemes Augstskola) atteiksies no valsts augstskolas statusa un kļūs par Kembridžas Universitātes filiāli
  3. Šī valdība iecels Artusu Kaimiņu par Latvijas valsts prezidentu

Debates bija spraigas, aizraujošas un dažādiem interesantiem izteikumiem bagātas. Viena no debatēm, ko īpaši varētu izcelt, ir par to, ka ViA atteiksies no augstskolas statusa un kļūs par Kembrižas Universitātes filiāli. Vismaz vienā no istabām kopā pulcējās trīs Alumni komandas un tikai viena vēljoprojām studējošo debatētāju komanda. Jāizceļ, ka abas absolventu komandas, kuras nostājās pret ViA pārņemšanu Kembridžas azotē, iesāka savas runas, sakot, ka ir absolvējuši Vidzemes Augstskolu un ir ārkārtīgi lepni būt ViA DK biedri. Tomēr visaizraujošāk savas runas gatavot un uzstāties noteikti bija tām abām komandām, kurām augstskolas rektora klātbūtnē bija jāargumentē par to, ka tāda ViA taču galīgi nav vajadzīga un pieslieties Kembridžai ir pats labākais un visvairāk ieguvumu nesošais plāns. Lai nu kā tur būtu, lepnums būt ViA studentiem vai dažos gadījumos absolventiem, bet pāri visam - ViA DK biedriem un Alumni, noteikti ir katram no mums.

Sadraudzības turnīrā jau kārtējo reizi pārākumu parādīja divas Alumni komandas: Dancing Simia Redit (Kristaps Ročāns un Normunds Mihailovs) un LABS GADS (MAN IN THE MIDDLE) (Reinis Sietiņš un Jānis Rukmanis). Abas komandas ieguva pa septiņiem punktiem katra. Apsveicam Alumni, jūs joprojām esat nepārspējami! :)







Tāpat ViA DK dzimšanas dienā neiztikām bez garšīgas medus kūkas (paldies beķerejai “Grundiņi”) un veselām deviņām svecītēm! Jo kas gan ir dzimšanas diena bez kūkas? Jācer tikai, ka ar gadiem pieaugs ne tikai svecīšu, bet arī kūku skaits.


Vakarā kā jau ierasts notika neformālais pasākums, kurā turpinājām stiprināt mūsu neformālās tradīcijas un, kas zina, varbūt ieviesām arī kādu jaunu. Neformālajā daļā debatējām par rezolūciju “Šī valdība visās studiju programmās ieviesīs pavedināšanas mākslu kā A daļas kursu”. Tāpat neizpalika jau par tradīciju kļuvusī spēle “King’s cup”, kas katru reizi no jauna satuvina ViA DK. Pasākums, protams, turpinājās līdz pat rīta gaismai, bet tas lai jau paliek pie katra no mums. Katrā ziņā - galvenais, lai katrs izbauda kādu neaizmirstamu brīdi, ko šādi pasākumi arī vislielākajā mērā sniedz.

Liels prieks, ka reizi gadā ViA DK biedri, Alumni, kā arī pa ka kādam no draugam no citiem Latvijas Debašu klubiem, satiekas, pavada aizraujošu dienu debatēs un kopīgi priecājas par piederību šai viennozīmīgi lieliskajai kopienai, ko mēs visi pazīstam kā ViA DK!

Paldies rektoram un pasniedzējiem par debašu tiesāšanu! Paldies debatētājiem par aizraujošām runām! Paldies par to, ka katru gadu no jauna pierādat, cik forši ir būt daļai no ViA DK!

Tāpat paldies arī mūsu atbalstītājiem - Vidzemes Augstskolai un VIASA!

Uz tikšanos citos pasākumos!
ViA DK
Līga Bērzkalne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru