svētdiena, 2008. gada 30. novembris

Prezentācija par Irānas - ASV konfliktu!

Esiet sveicināti visi VIA Debašu Kluba debatētāji! :)
Tātad, pēc Ērika lūguma, tad nu es (tautā saukta par Kriksi) esmu sagatavojusi prezentāciju par Irānas un ASV konfliktu. Tie, kuri varbūt nejūtas tik spēcīgi šī konflikta priekšvēsturē, risināšanas gaitā un galvenajās problēmās, tad tā ir lieliska iespēja uzzināt kaut ko jaunu paplašinot savu redzes loku vai arī gluži pretēji, nostiprināt jau esošās zināšanas. Sniedzot nelielu ieskatu par prezentācijas saturu, jāpiemin, ka šis ir ekonomisks konflikts starp Irānu un ASV, kur tiek risināti jautājumi par Irānas aktīvās slepenās kodolprogrammas attīstību un ballistisko rekešu ražošanas tehnoloģiju pilnveidošanu. Būtisks jautājums ir - "Kāpēc ASV tik ļoti satraucas par šo Irānas soli, proti, attīstīt kodolprogrammu". Protams, tie ir ekonomiskie apsvērumi no ASV puses, kā arī bailes no savas ietekmes zaudēšanas šajā "lauciņā", jo ASV ir tā valsts, kura eksportē 50% šo stratēģisko materiālu. Līdz ar to, konkurence ir viens no baiļu avotiem. Jāpiebilst ir arī tas, ka Irāna ļoti aktīvi atbalsta dažādus teroristu grupējumus, kas arī no ASV puses rada pamatotas bažas. Pašlaik izskatās, ka Irānas pusē ir "stiprākās kārtis" ar kuru palīdzību tad arī aktīvi tiek manipulēts.
Tādēļ, ja ir interese par sīkākām šī konflikta detaļām, tad pirmdien, angļu debašu laikā, plkst. 18:00, ir iespēja to noskaidrot!
Uz tikšanos!

3 komentāri:

  1. Izskatās, ka būs interesanta prezentācija!

    Šeit arī ir daži interesanti fakti par Iranas kodolprogrammu - http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4031603.stm

    AtbildētDzēst
  2. yēēēy! angļu debates kļūst populāras!

    AtbildētDzēst
  3. Jāpiebilst,ka es prezentēšu latviešu valodā,jo tā būs saprotamāk mums visiem...nu iespējams,ka ne mums visiem, bet man jau nu noteikti :D

    AtbildētDzēst