pirmdiena, 2009. gada 9. novembris

Jautājums: mīlēsimies? Atbilde: precēsimies!?

Izlasot rakstu, par seksu pirms precībām Indijā kārtējo reizi aizdomājos par vērtību dažādību mūsdienās. Tiem, kuri nav lasījuši šo rakstu īsumā atstājuši tā būtību.

Sieviete, kura iestājās dzimumattiecībās ar kādu vīrieti, kurš solīja, ka precēs to pēc mīlas dēkas, bet tā arī neaprecēja, iesniedza tiesā prasību pret šo vīrieti. Sieviete tiesā vērsusies ar prasību, ka tikusi izvarota, jo vīrietis, kurš ir solījis viņu precēt nav to darījis.

Tiesa atzina, ka sekss NAV uzskatāms par izvarošanu, ja pirms mīlas sakara dotais solījums netiek turēts un aicināja sieviete uzmanīties no šādiem viltniekiem, kas cerībā uz mīlas priekiem sola viņas precēt, bet, ieguvuši, ko vēlas, par saviem solījumiem aizmirst. Sevišķi ineteresanta likās pēdējā rindkopa: "Romāns turpinājies gadu, un pirmo reizi pāris mīlas priekiem nodevies sievietes ģimenes mājā. Sievietes vecāki toreiz iemidzināti, viņus pacienājot ar sazāļotu tēju, raksta "Hindustan Times"."

Lasot šo rakstu manī radās pārdomas par tādiem jautājumiem kā:

  • Vai kas tāds (prasība tiesā) ir iespējams kādā no Rietumu pasaules valstīm? Uzreiz nāk prātā viena no liberālākajām valstīm pasaulē - Nīderlande.
  • Vai šajā situācijā vīrieti drīkst saukt par: "nekrietnu meli" (lasītāja komentārs tvnet.lv), bet sievieti par "naivu zosi" (lasītāja komentārs tvnet.lv)?
  • Kas ir sliktāk: sazāļot cilvēku vai neturēt solījumu?
  • Kā ir mainījusies seksuālo attiecību nozīme mūsu sabiedrībās? Kāds tam ir bijis pamatojums un iemesls?

Būšu priecīgs, ja kāds man palīdzētu atbildēt uz šiem jautājumiem!

5 komentāri:

  1. Q: Vai kas tāds ir iespējams kādā no Rietumu pasaules valstīm?
    A: Nešaubīgi. Grūti iedomāties, kas "pie mums" nav iespējams. 100nieks kabatā, ideja uz lapas un sniedz tik iekšā - elementāri. Vajag tikai vēl papopularizēt šitādus gadījumus, lai zina, ka tā, redz, arī var[veids kā piepelnīties par morālo pāridarījumu].

    Q: Vai šajā situācijā vīrieti drīkst saukt par: "nekrietnu meli", bet sievieti par "naivu zosi"?
    A: A ko tēvēnetā nedrīkst?

    Q: Kas ir sliktāk: sazāļot cilvēku vai neturēt solījumu?
    A: Te jau ir morālais pret materiālo. To nedrīkst tā - tik vienkārši salīdzināt. Nesapratu īsti - kurš tur ir tos vecākus iemidzinājis un KUR TĀDU TĒJU VAR DABŪT?! (tīri - veselīga interese) Nekur nav arī noliegts, ka būtu bijusi iesaistīta vēl trešā persona (Mr./Mrs. EVIL), kas, bagātīgi atalgots, visu melno darbu paveicis, lai pāris ar savu STĀSTU tagad, lūk, slavens varētu tikt. Bet, ja nu tomēr uzliek uz svaru kausiem, tad viena sazāļošana (kamōn, ja vēl tam ir pienācīgs attaisnojums) nobāl pret gadu gariem cietsirdīgiem meliem, kas noteikti sagrauj visus meitenes jau tā seklos uzskatus par attiecībām FŌREVER.

    Q: Kā ir mainījusies seksuālo attiecību nozīme mūsu sabiedrībās? Kāds tam ir bijis pamatojums un iemesls?
    A: Pieņemšu, ka retorisks jautājums.


    ps. vispār, tēvēnets ir viena baigi labā lieta izklaidei, bet debašu blogam??? [ne retorisks "?"] :)

    AtbildētDzēst
  2. Ok, laikam nesaprati jautājumu.

    Nebija doma par to, ko tvnet.lv drīkst vai nedrīkst. Bija interesants raksts, kurš varēja veicināt diskusiju. Uzskatu, ka debatētājam vajadzētu arī par "tvnet.lv rakstiem" izteikt viedoki!

    Pēdējais nav retorisks jautājums.

    Ok, kad nākamreiz veidosim kādu viadk bloga rakstu izmantosim sage datu bāzi.

    AtbildētDzēst
  3. 1) Ok, laikam tiešām nesapratu. Tad nu atvainojos par nenopietno attieksmi pret konkrēto ierakstu.
    2) Par tēvēnet - tikai jautājums ;)

    AtbildētDzēst
  4. Nu manuprāt jautājums par sex attiecību izmaiņām mūsdienās nebūt nav retorisks, un daudzās debatēs pat tīri relevants, piem. kāda ir nozīme sexam dažādās kultūrās, kā tas ietekmē ģimenes dzīvi un sabiedrības vērtības, kaut vai tas ka tagad sex tiek izmantots visur, lai pārdotu jebko, kam pat ar sexu nav nekada sakara utt.

    TVnet ir izkalide, un objektivitāte tur ir apšaubāma, bet šajā gadījumā maza nozīme no kurienes nak šī ziņa:), bet ja ir vēlme pēc nopietnākas info, nopietnākos saitos, tad mums blogā ir diezgn daudz linku uz ļoti labiem saitiem, tā kā iečekojiet, un postojiet, ja rodas intersants debatējams, aktuāls, vai vienk. interesants jautājums ;)

    AtbildētDzēst